Nie jestes zarejestrowany! Kliknij, aby to uczynić!

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )
Get the Flash Player to see this rotator.

Ogłoszenie

Zanim zaczniesz pisać w działach na forum, przeczytaj najpierw: "Kupiłem PSP i co teraz", a także FAQ dla początkującego użytkownika PSP i nie tylko. To w nich znajdziesz odpowiedź na wszelkie podstawowe pytania dotyczące konsoli PSP. Polecamy także dział z poradnikami/tutorialami użytkowników oraz tuningu.
Pamiętaj, zanim napiszesz temat, skorzystaj równeż z forumowej szukajki, jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi w wyżej wymienionych działach oraz tematach. Przypominamy, że znajomość regulaminu serwisu jest obowiązkowa. Jego nieznajomość nie zwalnia z obowiązku jego przestrzegania!

UWAGA: Aby w pełni korzystać z forum, wymagana jest rejestracja. E-mail z aktywacją konta przychodzi zazwyczaj zaraz po
rejestracji, niestety może on wylądować w zakładce SPAM lub nie zostanie dostarczony - w takich przypadkach konta są
systematycznie aktywowane przez administracje strony.

15 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ezoteryka :), Szukam ludzi którzy się nią interesują :)
Arkusz
post Sep 23 2007, 06:57 PM
Post #161

Rubik's cube maniac

Grupa: PsP-Members

CYTAT(rudi @ Sep 23 2007, 07:08 PM) *
Vilaz, to że mi się uda to wiem, chodzi mi o tą PRAWDĘ - prawdopodobnie nigdy jej nie poznam... nawet nie wiem czy w ogóle chcę... eh, kurde życie to jest przesrane, kto je w ogóle wymyślił?
( nie dobijajcie mnie odpowiedzią na to pytanie :> )

Powiem Ci tak... Ja to ćwicze bo tknelo mnie w srodku... W Boga wierze bardzo głęboko i myśle, że jak mi ma dac ten dar to w jakims celu... A jedno : WIERZE W BOGA nie w kościół... To teraz to 90% księży jest jakos uwiklanych politycznie itp...A co do tandety... To nie jest tandeta tylko za bardzo podkolorowana Prawda... Przemyśl to... Prosze nie uwazajcie mnie za dziwaka... chodze raz na tydz, rzadko do komunii, ale w BOGA wierze bardzo gleboko. Peace
Go to the top of the page

+Quote Post
Adtaily
post Sep 23 2007, 06:57 PM
Post #

Reklama

Quote Post
vilaz
post Sep 23 2007, 07:30 PM
Post #162

Dragon killer

Soft: jakiś wysoki ^^
Posiadam PSP od: dawna...
Pojemność MSD'a: 1 i 2gb
Numer GG: 832046

Nauka i Bóg nie muszą się wykluczać tak samo z Oobe itp.

;] tak samo mam ja kościół w ogóle nigdy nie powinien się plątać w politykę ale to już inna myśl która mi właśnie do łba wpadła tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Arkusz
post Sep 24 2007, 05:32 PM
Post #163

Rubik's cube maniac

A ja juz odczulem "spadanie" i pisk w uszach XD

+Quote Post
mkrol42
post Sep 24 2007, 09:44 PM
Post #164

Uzytkownik PSP
**

Soft: 3.40 OE
Pojemność MSD'a: 4 gb

Kiedys przezylem dziwna sytuacja. Mianowice snilo mi sie, ze sie obudzilem- otworzylem oczy. Było jasno, myslalem że na prawde sie obudzilem wszystko bylo normalne, do czasu gdy zoorientowalem się, że meble w moim pokoju są poprzestawiane, stoją na nich jakies dziwne przedmioty. Pozniej obudzilem się "naprawde" i bylo jeszcze ciemno. Troche sie wtedy wystrachałem.

Mialem tez kiedys taki sen, gdzie w pewnym momencie spojzalem na zegarek i uswiadomilem sobie ze teraz snię, ponownie spojzalem zegarek -i godzina byla inna, pomyslalem sobie ze moge latac podskoczylem do gory, ale wtedy sie obudzilem.

Często tez mam takie sny gdzie wiem, że wlasnie snie, ale nie mam nad niczym kontroli, wszystko toczy się samoistnie, a ja chcialbym miec nad tym kontrolę, ale nic z tego.

Teraz czekam na kolejne takie doznania w snie, chcialbym to jakos ciekawie wykorzystac.

+Quote Post
Strzałek
post Sep 25 2007, 07:51 AM
Post #165

PsP-Bodybuilder

Grupa: PsP-Friend
Soft: PSP S&L 3.90M33
Pojemność MSD'a: 8GB

mi sie udalo w snie "latac"..tzn pokazywalem w snie calejk rodzinie z znajomym ze potrafie oderwac sie od ziemi...nie wiem czym to bylo spowodowane ale bralem rozbieg podskakiwalem do gory i lewitowalem w powietrzu..moje stopy byly jakies 20cm nad ziemia.....ja pierdykam to byl takie realne!!!!! pamietam jak sie w tym snie strasznie meczylem zeby sie utrzymac w powietrzu....az po obudzeniu mialem STRASZNA ochote sprobowac tego biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Freezer
post Sep 25 2007, 08:40 AM
Post #166

Przyjaciel forum

Soft: 3.71 M33-3
Posiadam PSP od: 19.06.07
Pojemność MSD'a: 8gb Sony

CYTAT(Arkusz @ Sep 23 2007, 07:57 PM) *
A jedno : WIERZE W BOGA nie w kościół...

Teraz 99% młodych ludzi myśli że myśli że może wierzyć w Boga nie uznając kościoła, równie dobrze można wierzyć w pluszowego misia. Nie wiem czy wiecie że nasz Papież ustalił że tylko jedna wiara jest słuszna i prowadzi do zbawienia ---> jeśli nie wznajesz zasad tej wiary i nie uznajesz jej przedstawicieli nie klasyfikujesz sie do tych "dobrych".

--------------------
Commodore-->Atari 2600-->2X Pegasus-->PSX-->Gameboy/Gameboy Color-->PC-->3510i-->PStwo-->n-gage-->Nowy PC-->PSP Fat-->Jeszcze nowszy PC-->PSP S&L--> od 04.09.2008 posiadacz DS --. 11.10.08 sprzedaje NDS-a bo to nic nie warte badziewie PSP RULEZ!!! --> X-Box-a 360

DJ MAX RANKING http://psp-team.pl/forumpsp/index.php?showtopic=22407

+Quote Post
Nienawidze
post Sep 25 2007, 04:05 PM
Post #167

Początkujący
*

CYTAT(Freezer @ Sep 25 2007, 09:40 AM) *
Teraz 99% młodych ludzi myśli że myśli że może wierzyć w Boga nie uznając kościoła, równie dobrze można wierzyć w pluszowego misia. Nie wiem czy wiecie że nasz Papież ustalił że tylko jedna wiara jest słuszna i prowadzi do zbawienia ---> jeśli nie wznajesz zasad tej wiary i nie uznajesz jej przedstawicieli nie klasyfikujesz sie do tych "dobrych".

Jemu nie o to chodzilo.... Kamasi mu chyba o to ze nie chodzi do kosciola dla ksiedza tylko DLA BOGA!!!

+Quote Post
czwarty z mroczn...
post Sep 25 2007, 05:19 PM
Post #168

Zaawansowany Chłop

Soft: 3.03 oe-b

Kumpel mi mówił że po jaraniu zioła sie lata smile.gif Wyciągnijcie z tego wnioski jezyk1.GIF.
A wracając do tematu.... Jakis czas temu miałem świadomy sen biggrin.gif. Mogłem się przenieść w dowolne miejsce itp. lecz dośc szybko straciłem świadomość... I nie było to jakieś takie super uczucie, właściwie nie czułem nic specjalnego. Tylko odnotowałem fakt że mam świadomy sen i moge robić co chcę biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
ezerotyka
post Sep 25 2007, 07:44 PM
Post #169

Początkujący
*

Lol po przeczytaniu tego tematu dopiero uswiadomilem sobie ze przezylem oobe sluchajcie

kturegos dnia przykrecalem srubke w niepamietam czym juz ale w czyms tam i nie moglem jej dokrecic uzywalem do tego kazdej mozwliwej sily i srubokret gwiazdkowy zemsknol mi sie i wbil centralnie w palca u 2 reki ;/ zabolalo troche ;/ wyjolem go poszedlem do straej zeby mi to przepukala woda i w momecie kiedy pukala mi palca pod zimna woda odlecialem jednym okiem widzialem sciane na wprost zlewu a jak by 2 okiem widzialem moje zycie przelatywalo mi cale moglem je zatrzymywac i wracac z kazda sekunad coraz mneij to kotrolowalem zapierdalalo coraz szybciej a szlyszalem dziwieki zniekształcone i zwolnione jak mowi do mnei mama boze co ci jest i na koncu w tych obrazach zobaczylem postac w czarnym garniaku bez twazy i w tym momecie odskolem sie wszystko wrucilo do normalnosci serce walilo mi jak mlot o kowadlo nie wiedzialem co sie dzieje luknolem na swoje gacie ;] i uswiadomilem sobie ze puscily mi zwieracze w ciele ;/ chujowe ale prawdzie ;/ potem siedzialem przez 30 minut patrrzac sie w sufit ;/ boshh ;/ co o tym myslicie? kierowane do znawcow?

+Quote Post
vilaz
post Sep 26 2007, 11:33 AM
Post #170

Dragon killer

Soft: jakiś wysoki ^^
Posiadam PSP od: dawna...
Pojemność MSD'a: 1 i 2gb
Numer GG: 832046

nick ezerotyka happy.gif literki ci się poprzestawiały ale nieważne ;]

w rzeczy samej było to w 100% jakieś przeżycie związane z ezoteryką lub oobe ale to jest właśnie w tym wszystkim niewyłumaczalne wink.gif. Osobiście ci wierzę ponieważ nijak to można udowodnić ,wiarę pokładać można tylko na wiarygodności danej osoby i to z jakim emocjami określa zdarzenie ;]

Nie wiem co o tym sądzić czytałem że oobe może cię chwycić w momencie wielkiego stresu. Z tym że dla mnie czytając oobe to nie jest tylko wyjście z ciała ale także miliony innych ciekawych rzecz zawartych w nie wiem... psychice? podświadomości? i tym podobnym happy.gif

--------------------

+Quote Post
Strzałek
post Sep 26 2007, 01:54 PM
Post #171

PsP-Bodybuilder

Soft: PSP S&L 3.90M33
Pojemność MSD'a: 8GB

"Nie wiem co o tym sądzić czytałem że oobe może cię chwycić w momencie wielkiego stresu"

czytajac posty widze ze jednak nieswiadomie mialem stycznosci z oobe nawet wiele razy.... tak samo jak 2 posty wyzej w mocnym stresie w pewnym momencie wszystko dzialo sie szybciej...wzystko szybko sie ruszalo...ludzie szybciej mowili itd...dziwne ale prawdziwe.. i dodam ze takie cos nie mialem 1 raz ale kilka razy...

--------------------

+Quote Post
Plota
post Sep 28 2007, 04:14 PM
Post #172

Zaawansowany Chłop

Soft: 5.5o GEN™
Posiadam PSP od: 01.08.06r
Pojemność MSD'a: 2GB

Hmm ciekawe rzeczy już tu popisaliście bardzo jestem zadowolony że temat się rozwija i cieszy się naprawdę dużą popularnością opowiem wam co działo się u mnie jakieś dwa dni temu. Mieszkam w internacie 100km od domu (tak dla wyjaśnienia)! była godzina ok 22_30 gdy leżałem na łóżku oczywiście na plecach bo powiedziałem sobie że dziś postaram się zbadać OBE dokładniej niż do tej pory leżałem gdzieś tak do godz 23_10 i zaczeło mnie wszystko boleć kręgosłup nogi itd. postanowiłem więc przekręcić się na bok (podłożyłem ręke pod głowe ) i próbowałem usnąć nagle uświadomiłem sobie że za chwile mnie wywali poczułem tak ogromne "ciśnienie" że naprawdę ciężko to opisać hmm po prostu czułem że za chwilę coś zacznie się dziać nie minieło więcej niż 10 min i zaczeło się coś zaczeło mnie wyciągać z ciała (bez strachu nie było to straszne byłem raczej zaskoczony) ciągneło mocno ale ja czułem że nie chce jeszcze się z tym spotkać (co kolwiek by to było) spostrzegłem mojego kolege który śpi na przeciwko (widok 360 niewyobrazalna sprawa) i postanowiłem go zawołać żeby mi pomógł niestety NIE MOGłEM SIę PORUSZYC ANI WYDOBYć Z SIEBIE żADNEGO SłOWA jedynie yyyyy grrrrrrr itp po chwili bezowocnych prób pomyślałem o ciele i natychmiast wróciłem nie wiem kto tak mocno chce się zemną spotkać ale czuje że jeszcze nie jestem gotowy(ciągle się uczę mam nadzieje że już niedługo dojdzie do spotkania napewno wam napisze)!

+Quote Post
=Sylwcia=
post Sep 28 2007, 06:13 PM
Post #173

Uzytkownik PSP
**

Grupa: PsP-Woman

jeziuś woot.gif

--------------------

+Quote Post
Szycha
post Sep 28 2007, 09:25 PM
Post #174

Chcę zostać dziwkiem

Grupa: PsP-Old Team
Soft: 666-Szatan
Posiadam PSP od: dawna
Pojemność MSD'a: 4GB :P

Plota to nawet nie musi być ktoś kogo znałeś, być może jakaś zagubiona dusza wyczuła, że masz dużą energie ducha i chciała z Tobą porozmawiać, tak, żebyś jej pomógł...

--------------------

NIE POMAGAM W SPRAWACH PSP NA GG !!

+Quote Post
Chrystyna
post Oct 30 2007, 01:19 AM
Post #175

Zaawansowany Chłop

Ojj widze przycichło tutaj strasznie bardzo. No ale odświeże bo musze się czymś z Wami podzielić. Nie wiem czy dział odpowiedni ale słuchajcie:
W sobote położyłem się spać. Znowu baardzo późno bo jakoś po 3 było. Spowodowane to było moim ponownym strachem przed zaśnięciem no ale po dłuuugiej rozmowie z Dibonem wreszcie się położyłem i próbowałem zasnąć. Leżałem sobie na plecach. Nie myślałem o niczym. Więc leże, leże. Z zaśnięciem męczyłem się z godzine chyba. W tym czasie odczuwałem dziwne rzeczy. Kręciło mi się w głowie, czułem się tak jak bym był w zupełnie innym ciele, jak by moje ciało było mi zupełnie obce, jak bym go nie znał. To uczucie moge porównać do hmm bycia duszą w zupełnie innym ciele. Później czułem tak jak bym duszą opuścił swoje ciało. Mogłem patrzeć na ciało z góry, przemieszczać się po moim małym pokoju widząc ciągle swoje ciało leżące na łóżku. Czułem jeszcze coś takiego, że jak zamknąłem oczy to czułem szybki i mocny wstrząs przez całe ciało, od głowy aż do nóg, tak jak by miało mnie wyrzucić z łóżka. Przez ten cały czas miałem uczucie, że nie chciało mi się oddychać, później nie mogłem wogóle oddychać. Przez jakiś moment zastanawiałem się czy to sen czy nie sen ale po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że wtedy napewno jeszcze nie spałem. W sumie to by było na tyle z tamtej nocy. Wg mnie bylo to strasznie nie fajne i nie wiem czy doświadczyłem czegoś co Wy tutaj praktykujecie. Nie wiem czym to mogło być spowodowane a sądze, że bez żadnych przygotowywań czy ćwiczeń nie można osiągnąć jakiegoś tam stanu który Wam się udało czasami osiągnąć. Tak więc czekam na mądre odpowiedzi z Waszej strony smile.gif

+Quote Post
Rhonin
post Oct 31 2007, 04:26 PM
Post #176

Zaawansowany Chłop

Soft: 3.52 m33-4
Posiadam PSP od: 03.01.2007
Pojemność MSD'a: 2 GB

CYTAT(Chrysiu @ Oct 30 2007, 01:19 AM) *
Nie wiem czym to mogło być spowodowane a sądze, że bez żadnych przygotowywań czy ćwiczeń nie można osiągnąć jakiegoś tam stanu który Wam się udało czasami osiągnąć.

Większość ludzi w ciągu życia przynajmniej raz ma OOBE podczas snu, nieświadomie.
Są ludzie, którym udaje sie to po tygodniu nawet bez jakiś pokażnych ćwiczeń. Rzadko bo rzadko tacy sie zdarzają ale są happy.gif No ale przeciętnym jednak to więcej zajmuje czasu, niekiedy po roku dopiero jak nie więcej sie udaje.

--------------------

+Quote Post
Plota
post Oct 31 2007, 04:39 PM
Post #177

Zaawansowany Chłop

Soft: 5.5o GEN™
Posiadam PSP od: 01.08.06r
Pojemność MSD'a: 2GB

Chrysiu jak najbardziej OBE smile.gif Cieszy mnie że mimo braku czasu coś się w temacie dzieje smile.gif U mnie nic nadzwyczajnego jak narazie od tamtej próby spotkania miałem ze 2 razy wibracje i to narazie wszystko smile.gif

+Quote Post
czwarty z mroczn...
post Oct 31 2007, 04:46 PM
Post #178

Zaawansowany Chłop

Soft: 3.03 oe-b

Ja w najbliższym czasie biorę się do ćwiczeń woot.gif.
Mam trochę czasu i wypróbuje metodę 4+1. Jeśli będą jakieś super efekty to postaram sie opisac happy.gif.

--------------------

+Quote Post
Rhonin
post Nov 1 2007, 10:22 AM
Post #179

Zaawansowany Chłop

Soft: 3.52 m33-4
Posiadam PSP od: 03.01.2007
Pojemność MSD'a: 2 GB

Moim zdaniem najlepiej ćwiczyć wchodzenie w trans porządnie najpierw. Jak to sie umie to póżniej już z górki

--------------------

+Quote Post
Geko
post Nov 1 2007, 06:26 PM
Post #180

Uzytkownik PSP
**

Soft: 5.00 M33-3
Pojemność MSD'a: 1gb + 4gb
Numer GG: 3409139

hehe u mnie sytuacja całkowicie na odwrót, bez problemowo osiągam wibracje (paraliż ciała, czasem pisk w uszach, "drganie ciała", nie mylę się?), natomiast mam problem z poruszeniem ciała astralnego ^^.
Kilka przykładów: jeśli wyobrażam "wir" to jest on zasłaby, żeby unieść mnie w górę, jeśli go na sile to sie "rozprasza"; na wchodzenie po linie strasznie ciężko leci ta wspinaczka (tak jakbym wspiął się troszkę a potem puścił linę i zabawa odnowa); no a kiedy probuje obkręcać się wokół własnej osi, staje sie to gwałtownym obrotem, pauzą i znowu obrotem; troche kłopotu z tym jest ^^" dlatego teraz zacząłem poruszać nie całym ciałem, tylko oddzielnymi jego partiami, i jest wygodniej, ale nie jestem pewny czy to skuteczne.
Dodam, że podczas koncentracji (dla załapania wibracji) nie skupiam sie na ciemności pod powiekami (po części dezorientuje), tylko na jednej myśli... jednak kiedy odchodzę od niej to wtedy patrzę na ciemność i myśl powraca.

to na razie tyle z moich doświadczeń ^^"

+Quote Post

15 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3rd September 2010 - 12:20 AM
PSP