Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Spolszczenie 3.90
PSP-TEAM.PL - Forum o PlayStation Portable, PSP > PLAYSTATION PORTABLE DEV > Publikacje > Spolszczenia
Stron: 1, 2
pipanol
Witam wykrzyknik.gif
Spolszczenie PsP fat/slim softu 3.90 /3.90 M33

Filmik z działania spolszczenia na YouTube.pl

Instukcja:
1. Uruchomić PSP w trybie Recovery Mode /Przycisk On/Off + Prawy Trigger
2. Wejść w Advanced Options i załączyć pamięć Flash0 pod USB
3. Zrób kopie zapasową całego Flash0(kopiując całazawartośc na dysk PC
3. Skopiować folder vsh do pamieci flash0 "\vsh\resource" oczywiście kiedy zapyta czy zastąpić przyciskami tak.

KOD
http://rapidshare.com/files/100935778/3.90_PL.rar
LuzaQ
to na 3.90 m33 czy m33-2

czy nie ma róznicy ...
Desert22
powinno dzialac na obu wersjach 3.90M33 wink.gif
LuzaQ
Ok .. psp nie wybuchło po wgraniu tego pliku ale zamiast znaków pl sa krzaki ..
sky
Eh ^ Dziwisz się? xD Nie ma polskiej czcionki.. Koleś - mógłbyś się trochę wysilić i poszukać polskiej czcionki i dodać ją do paczki. Czcionka jest gdzieś na forum wink.gif
pipanol
Spolszczenie v2 poprawiono/dodano ( save, odtwarzacz muzyki,odtwarzacz wideo,)
KOD
http://rapidshare.com/files/100935778/3.90_PL.rar
siemanQ
CYTAT(pipanol @ Mar 19 2008, 03:09 PM) *
Spolszczenie v2 poprawiono/dodano ( save, odtwarzacz muzyki,odtwarzacz wideo,)
KOD
http://rapidshare.com/files/100749351/3.90_PL.rar

moze ktos dac mirroa tej paczki na inny serwis bardzo byl bym wdzięczny
Ziomulek :)
podmieniłem folder VSH na ten ze spolszczenia no i kurde nie działa ;/... Co robić??? help!!!
patryk1311
CYTAT(Ziomulek :) @ Mar 23 2008, 10:39 AM) *
podmieniłem folder VSH na ten ze spolszczenia no i kurde nie działa ;/... Co robić??? help!!!

Nigdy sie nie podmienia calych folderow!Tylko pojedyncze pliki.Teraz jak masz fullbricka to pandora a jak half-brick to reflash softu.Nie pytaj jak tylko szukaj
pipanol
CYTAT(Ziomulek :) @ Mar 23 2008, 08:39 AM) *

musiałeś coś źle podmienić... bo coś nie chce mi sie wierzyć abyś po podmianie miał bricka...
patryk1311
Mylisz sie.Jesli sie podmienia folder na folder to jest murowany brick.Trzeba zmienica pliki a nie foldery:)
LoLLeK
Mam pytanko a przeglaarka tez Spolszcona ?
pipanol
nad przegladarka dopiero pracuje wink.gif ale z racji tego ze sa swieta mam wolne smile.gif
siemanQ
ja na 3.90m33-2 podmienilem caly folder i nie bylo bricka tak wiec ja mialem farta wink.gif
pingu5
a czy to zadziała z CXMB ?
patryk1311
CYTAT(pingu5 @ Mar 23 2008, 07:59 PM) *
a czy to zadziała z CXMB ??

Tak
rifek4
dali byście jakąś polską czcionkę zbliżoną do tej na zdjęciu a nie jakaś pofałdowana:P
Ziomulek :)
CYTAT(patryk1311 @ Mar 23 2008, 02:08 PM) *
Mylisz sie.Jesli sie podmienia folder na folder to jest murowany brick.Trzeba zmienica pliki a nie foldery:)

mój błąd... Po prostu pomyliłem VSH z recovery menu na ten VSH z karty pamięci... Teraz wwaliłem do VSH tego z recovery menu i działa smile.gif.
PS: też miałem farta bo nie miałem bricka... biggrin.gif
pipanol
ja caly czas podmieniam caly folder.. poprostu podmienia mi pliki ktore sa i to wszytsko to to samo co bym kopiowal pojedynczo. jak narazie nie mialem zadnych problemow z powodu podmiany plikow rco. za to z podmiana skorki juz dwa razy half brika zaliczylem ...
TheProxyOne
witam, jak uruchomić to spolszczenie pod cxmb? samo skopiowanie nic mi nie daje...
shaqui
Z Pluginem Cxmb nie działa smile.gif na oryginale tak smile.gif
ErtO
No to ja mam jeszcze pytanko odnosnie wgrywania tego na flasha. Czy moge usunac pliki, ktore beda podmienione, z f:0/vsh/resource , po czym wklejc do tego folderu zawartosc z paczki ze spolszczeniem ?
Mateusz641
Ja mam następujący problem podczas wgrywania spolszczenie i spolszczenia v2, zawsze wyskakuje błąd CRC przy kopiowaniu któregoś z plików, wie ktoś co jest grane?
padens
a umnie po podmianie foldru mam brika co sie okazało no niepełny był i niemam kopi zrobionej teraz chyba tylko folder z pełną zawartością dał by rade mam 3.90M33 fata chyba że jest jkiś inny sposób może ma ktoś jakiś pomysł ? tak sie kączy grzebanie w F 0 geek.gif
Miedzianek
CYTAT(ErtO @ Apr 15 2008, 03:43 PM) *
No to ja mam jeszcze pytanko odnosnie wgrywania tego na flasha. Czy moge usunac pliki, ktore beda podmienione, z f:0/vsh/resource , po czym wklejc do tego folderu zawartosc z paczki ze spolszczeniem ?

Mozesz i tak,jednak jesli w tym momencie PSP ci sie wylaczy to nie wejdziesz do XMB(tzn moze i wejdziesz ale cos nie ebdzie gralo np.biale tlo,brak menu,brak czcionki etc),wtedy bedziesz musialk przez recovery jeszcze raz wsio wgrywac happy.gif

CYTAT(Mateusz641 @ Apr 17 2008, 06:18 PM) *
Ja mam następujący problem podczas wgrywania spolszczenie i spolszczenia v2, zawsze wyskakuje błąd CRC przy kopiowaniu któregoś z plików, wie ktoś co jest grane?

Za malo miejsca na Flash0,wywal pliki z folderu DIC,uzyj TEJ PACZUSZKI(wklej te pliki do fonts na flash0-TYLKO KOPIE ZROB!) i wtedy wgrywaj spolszczenie

A jak dalej nie pujdzie to usun te pliki ktore podmieniasz i wklej te od spolszczenia

CYTAT(padens @ Apr 17 2008, 08:11 PM) *
a umnie po podmianie foldru mam brika co sie okazało no niepełny był i niemam kopi zrobionej teraz chyba tylko folder z pełną zawartością dał by rade mam 3.90M33

Pobierz ta paczuszke i dograj te pliki ktore wywaliles

na wszelki wypadek z tej paczuszki od razu wywal recovery.prx bo jak go uszkodzisz to tylko pandorka uratuje happy.gif

PS.PAMIETAJCIE,PRZY ZABAWACH W FLASH0 NAJLEPIEJ MIEC PODLACZONA LADOWARKE happy.gif nie zaszkodzi a moze uratowac
ErtO
No i wszystko dziala wink.gif. Wielkie dzieki za to spolszczenie smile.gif
padens
a umnie po podmianie foldru mam brika co sie okazało no niepełny był i niemam kopi zrobionej teraz chyba tylko folder z pełną zawartością dał by rade mam 3.90M33 fata chyba że jest jkiś inny sposób może ma ktoś jakiś pomysł ? tak sie kączy grzebanie w F 0 było to i zrobiłem jak w opsie

na wszelki wypadek z tej paczuszki od razu wywal recovery.prx bo jak go uszkodzisz to tylko pandorka uratuje wszysyko było by OK gdzyby nie fakt że z pozycji Menu wchodziłwm do F0 wrałrm wszystko od nowa i to samo wiec format F0 co było błedem i wgrałem kopie zapasową teraz mam brika na maksa zapala sie zielona dioda na cwile i to wszystko ciemnoć czy da sie coś zrobić ?
zamarek9898
Teraz to chyba tylko pandora
Miedzianek
CYTAT(padens @ Apr 18 2008, 10:54 PM) *
na wszelki wypadek z tej paczuszki od razu wywal recovery.prx bo jak go uszkodzisz to tylko pandorka uratuje

A zrozumiales co powiedzialem?Zebys wywalil RECOVERY .prx z tej paczuszki co sciagneles a nie z flash0!!!! CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM!

Teraz to tylko Pandorka ci zostaje...I nie pytaj jak to zrobic bo to jest na forum,wystarczy poszukac!
krejzi1995
CYTAT(patryk1311 @ Mar 23 2008, 12:48 PM) *
Nigdy sie nie podmienia calych folderow!Tylko pojedyncze pliki.Teraz jak masz fullbricka to pandora a jak half-brick to reflash softu.Nie pytaj jak tylko szukaj

ja podmienilem caly i dziala. a co mu dokladnie nie dziala?
pipanol
ja zawsze podmieniałem caly folder jak testowałem aa było to naprawde sporo razy ... i nie miałem nigdy bricka czy czego kolwiek innego smile.gif
dawidf
Melduję, że spolszczenie działa na 3.93 PSPGEN.com krzywy.gif
stroos
CYTAT(pipanol @ Apr 25 2008, 06:44 AM) *
ja zawsze podmieniałem caly folder jak testowałem aa było to naprawde sporo razy ... i nie miałem nigdy bricka czy czego kolwiek innego smile.gif

Ty mozesz u siebie podmieniac, ale wyszlo okolo 6-7 roznych plyt glownych do PSP.
Wiec jak ktos ma inna czyli posiada inne czesci w srodku to flash0 najpewniej wyglada troche inaczej.
I dlatego moga sie tworzyc bricki to wgraniu Twojego folderu VSH do innych PSP.
owyp87
No a ja mam problem nastepujący "pamięć pełna włóż nowy dysk" albo jakoś tak. W kazdym badz razie przesłanie jest to samo. Mam coś usuwać? A jezeli tak to co dokladdnie? ;]
lajcik
CYTAT(Miedzianek @ Apr 17 2008, 09:27 PM) *
Za malo miejsca na Flash0,wywal pliki z folderu DIC,uzyj TEJ PACZUSZKI(wklej te pliki do fonts na flash0-TYLKO KOPIE ZROB!) i wtedy wgrywaj spolszczenie

A jak dalej nie pujdzie to usun te pliki ktore podmieniasz i wklej te od spolszczenia

na wszelki wypadek z tej paczuszki od razu wywal recovery.prx bo jak go uszkodzisz to tylko pandorka uratuje happy.gif

PS.PAMIETAJCIE,PRZY ZABAWACH W FLASH0 NAJLEPIEJ MIEC PODLACZONA LADOWARKE happy.gif nie zaszkodzi a moze uratowac

Czy wy ludzie nie umiecie czytać ze zrozumieniem?
Miedzianek
Te spolszczenie usunie mego thema VistaCore czy tylko zmienia njezyk nie ingerujac w wyglad?
Łosio
powiem ze bardzo dobre spolszczenie sam testowalem ale od 4.00 chyba juz nie bedziesz mogl spolszczac softow pomysl moze nad grami jest to bardzo trudne ale pomysl sprubuj swych sil ja sie na tym nie znam ale widze ze ty TAK
pipanol
CYTAT(Łosio™ @ May 1 2008, 06:34 PM) *
powiem ze bardzo dobre spolszczenie sam testowalem ale od 4.00 chyba juz nie bedziesz mogl spolszczac softow pomysl moze nad grami jest to bardzo trudne ale pomysl sprubuj swych sil ja sie na tym nie znam ale widze ze ty TAK

dzieki za słowa otuchy smile.gif jeśli nie będzie polskiego standardowo w sofcie 4.0 to na pewno będę probował spolszczyćsmile.gif
Łosio
CYTAT(Miedzianek @ May 2 2008, 01:37 PM) *
Odp mi ktos?

nie jestem pewnien ale zatrzymaj ten vista core podmien wszystkie pliki i pozniej do tych PL wgraj tego thema a chyba po polsku powiino byc
RaWil
Koledzy, dajcie linka do polskiej czcionki, bo po spolszczeniu mam krzaczki zamiast polskich znaków.

Wie ktoś skąd wziąć taki krój czcionki dla windowsa?

Ok. Czcionka z PSP nazywa sie NewRodin Pro Latin i nie jest ogólnie dostępna wiec musiałem sam sobie ją zrobić smile.gif Podaje link do czcionki, może komuś się przyda smile.gif
KOD
http://rapidshare.com/files/113549784/NewRodin.ttf.html

To jak z tą czcionką z polskimi znakami do wgrania do PSP, nie mogę znaleźć, da ktoś linka.
toymen
Można się bricka nabawić???
Miedzianek
CYTAT(toymen @ May 21 2008, 06:12 PM) *
Można się bricka nabawić???

Tak,bo ingerujesz w Flash0...jesli jednak bedziesz robil wszystko wedlug instrukcji nie powinienes go miec smile.gif
toymen
Podmieniłem to i wyszedłem z usb mode nie działało nic wyłaczyłem konsolę właczyłem i mam full bricka chyba mam kopie flasha0 coi robić?
lajcik
Jak masz full bricka to nic nie zdzialasz ale jak masz halfbricka to wejdz w RM i daj na toggle usb flash0 i wklejasz backupa flasha 0.
toymen
Niestety mam full bricka.Myślę że powodem jego jest to że miałem nie orginalny motyw na konsoli.
Macia
pipanol moglbys wrzucic czcionke ktorej uzywasz w tym swoim spolszczeniu? Bo normalnie bez podmiany czcionek zamiast polskich znakow mam krzaczki.
Devil666
Prosze o pomoc w wgraniu polskiego menu na softa 3.90. Jestem w tym zielony a koniecznie bym chciał go mieć moje gg 741339
widwa
Witam mam PSP i czy sie da zrobic to spolszczenie na sofcie 3.80??
Czy utrace gwarancje?
lajcik
Na sofcie 3.80 tego nie zrobisz. Po resztę informacji zapraszam do gotowych pomocy dla użytkowników.
FabiS
Niech ktoś wrzuci spolszczenie v2 na inny serwer bo też bym chciał skorzystać z tej wygody polskiej czcionki wink.gif
Mam pytanie jak wrzucę te spolszczenie to czy będą polskie znaki? Czy muszę jeszcze jakąś czcionkę instalować? Jak tak to też podajcie link smile.gif tylko nie na rapidshare bo tam już dawno mi blokneli ip a ja nie mam zmiennego ;(

Udało jakoś mi się ściągnąć ale u mnie te spolszczenie raczej nie zostanie :/ bo wtedy wszystkie ikonki od thema VistaCore_Ałpha przesuwają mi się na lewo :/ chyba że ktoś ma ciekawego thema "ala Vista" *.ptf smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.